Механизми дивани

Диванът е един от мебелите, които присъстват във всеки дом. Изборът му понякога може да бъде труден. Той трябва да е съчетание от дизайн, комфорт и практичност. Чудесен пример за това са гарнитурите на Мебели Иввекс. С високото си качество на използваните материали и безупречна изработка, разнообразните конфигурации и механизми, богат избор от дамаски, фирмата предлага изключително богат избор, задоволяващ дори и най-капризните клиенти. За да ви осигурят комфортна почивка и сън, Мебели Иввекс се стремят да предложат на пазара разнообразни модели, в които се влагат различен тип качествени механизми за сън.

 МЕХАНИЗЪМ ПОДМАТРАК

Това е най-често срещаният механизъм за сън. Изключително лесното му разпъване го прави така предпочитан. Издърпва се механизма под канапето и посредством повдигащ механизъм подматрака се изравнява със седалката на дивана. Важно е да се знае, че мекотата на подматрака и седалката на дивана са различни. Частта, която се издърпва напред е на колелца, добре е да съобразите евентуалният килим пред канапето с това, ако той е по-дебел, това ще се отрази на изравняването на площта за спане.

  MЕХАНИЗЪМ ПАДАЩ ГРЪБ

Доста популярен, изключително стабилен, без сложни механизми и части. Подходящ за ежедневно спане, тъй като комфорта е еднакъв на 2- те части. Издърпва се напред седалката на канапето и посредством специални панти – облегалката пада и се изравнява със седалката на дивана. Необходимо е минимално отстояние от стената. Под седалката на канапето, която се издърпва се оформя удобна ракла. Частта, която се издърпва напред е на колелца, добре е да съобразите евентуалният килим пред канапето с това, ако той е по-дебел, това ще се отрази на изравняването на площта за спане.

 МЕХАНИЗЪМ SEDAFLEX

Високо качествен метален белгийски механизъм. Основа от гъсти букови ламели и вложен 10 см. луксозен матрак от висококачествена пенополиуретанова пяна. Когато механизмът се сгъне, частта, която е под седалката е от преплетени еластични колани, това осигурява допълнителен комфорт при седене, понеже се използва освен мекотата на седалките възглавници и тази на вложеният матрак. За да разпънете модел, с вложен механизъм Sedaflex, е необходимо да преместите седалните възглавници на канапето и да разгънете механизма. Понеже се спи „напред” е необходимо място пред дивана.

 МЕХАНИЗЪМ ЛАМЕЛ-ПЛАТНО

Mетален механизъм, с основа от платно и ламели, вложен 7 см. дюшек от висококачествена пенополиуретанова пяна. Когато механизмът се сгъне, частта, която е под седалката е платно и ламели, което дава стабилна основа на седалните възглавници. За да разпънете модел, с вложен механизъм ламел-платно, е необходимо да преместите седалните възглавници на канапето и да разгънете механизма. Понеже се спи „напред” е необходимо място пред дивана.

 МЕХАНИЗЪМ ТИП ПУМА

Този механизъм за сън е един от най-здравите и надеждни за ежедневна употреба. При разтягане и прибиране никоя от движещите се части не контактува с пода, което не позволява да го надраскате. Необходимо е само да преместите облегалните възглавници на канапето. Седалката се повдига леко нагоре и напред, а останалата част се излиза из под седалката, всичко това става изключително леко, лесно и бързо благодарение на специалният механизъм Пума. Повърхността за сън е с еднаква мекота на отделните части.

 МЕХАНИЗЪМ NOVA

Отличен механизъм за ежедневно спане, само с едно движение, без никакви усилия, канапето за секунди се превръща в удобна спалня. Висококачествен метален белгийски механизъм. Основа от гъсти букови ламели и вложен 10 см. луксозен матрак от висококачествена пенополиуретанова пяна. Когато механизмът се сгъне, частта която е под седалката е от преплетени еластични колани, това осигурява допълнителен комфорт при седене, понеже се използва освен мекотата на седалките възглавници и тази на вложеният матрак. За да разпънете модел, с вложен механизъм Nova, не е необходимо да премествате възглавниците на канапето, а само разгънете механизма. Понеже се спи „напред” е необходимо място пред дивана.

 МЕХАНИЗЪМ ТИП АКОРДЕОН

Лесен за разгъване, функционален, перфектен за малки пространства. Метален механизъм с гъсто наредени ламели и дюшек от 9см висококачествена пенополиуретанова пяна. За да разпънете модел, с вложен механизъм тип Акордеон, е необходимо да разкопчеете ципа на капитонираният калъф, леко да повдигнете седалката и да издърпате напред. Понеже се спи „напред” е необходимо място пред дивана.

 МЕХАНИЗЪМ ТИП ЗАВЪРТАНЕ

При този тип едната част се завърта към другата, така се получава удобна спалня, което е идеално решение за всекидневно спане. Може да се ползва и като две отделни единични ъглови легла.

 МЕХАНИЗЪМ ТИП РАЗГЪВАНЕ

Напълно опростен, здрав и надежден. Корпуса се издърпва напред и върху него се обръща горната част от седалката. Подходящ за всекидневна експлоатация. Частта, която се издърпва на колелца напред е с обособени две ракли за багаж.