За нас

ЗА МЕБЕЛИ ИВВЕКС

Мебели Иввекс започва като една мечта в далечната 1992 г. Търговската дейност стартира в един малък гараж в града на липите и поетите – Стара Загора. През 1997 г. компанията започва производството на мека мебел, а малко по-късно започва производство и на матраци.

snimka_predpriqtie

Залагайки на качеството и добрия дизайн и запазвайки доверието на клиентите си, компанията вече над 27 години се утвърждава успешно на българския пазар като производител на среден и висок клас мека мебел, като същевременно регулярно изнася своя продукция и в други европейски страни. Като един от лидерите в родното производство на мека мебел, Мебели Иввекс дава възможност за индивидуални решения на своите клиенти чрез избор на конфигурация на моделите и дамски от над 230 картела. Същевременно компанията поддържа някои от най-добрите си модели дивани и матраци на склад с възможност за бърза доставка.

baza

10 000М2 ПРОИЗВОДСТВЕНА И ТЪРГОВСКА БАЗА

profesionalisti

СФОРМИРАН ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

machini

СЪВРЕМЕННО ТЕХНИЧЕСКО ОБОРУДВАНЕ

meka-mebel

ВИСОК И СРЕДЕН КЛАС МЕКА МЕБЕЛ И МАТРАЦИ

Фирмата разполага със собствен шоурум в Стара Загора, като същевременно има изградена добра дистрибуторска мрежа на територията на цяла България. Мебелен Център Иввекс, Стара Загора предлага цялата производствена гама от модели на фирмата, както и подбрани изделия на български и чуждестранни производители, за да осигури модерни и достъпни решения за всеки дом. Производственo-търговската база на Мебели Иввекс, оборудвана с най-съвременни машини, се намира в град Стара Загора и се разпростира на площ от над 10 000 кв.м.

След 15 години опит в „изкуството на съня“ Мебели Иввекс създава новата си колекция висок клас матраци с внимание към всеки детайл. Тази колекция е плод на огромен труд, съчетан с професионализъм и най-високо качество материали, които да осигурят комфорта и почивката, от които се нуждаете! В колекцията на Матраци Иввекс може да откриете разнообразие от еднолицеви, двулицеви, топ и детски матраци. Отделено е специално внимание и за хората, които искат да заложат на естествените материали. ЕКО матрак Емира и детски ЕКО матрак Хуба са топ продукти, направени от 100% естествени материали. Матраци Иввекс са създатели и на първия български МАТРАК ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ с мемори пяна – PetBed, защото комфортният сън отдавна не е само човешка привилегия. Този нееечовешки матрак е истинска иновация на нашия пазар.

Mebelen centur (1)

Начало на дейността

Мебели ИВВЕКС поставя началото на своята дейност на 29.02.1992 г.

Начало на производство мека мебел

01.09.1997 г. – начало на производството на мека мебел с 15 души и 3 модела дивани / компанията се специализира в производството на висок клас мека мебел

Начало на строителството на базата

През 2001 г. стартира строителството на сегашното предприятие на Мебели ИВВЕКС

Производство и на матраци

През 2003 г. Мебели Иввекс стартира производство и на матраци.

Откриване производствена база

На 15.06.2003 г. Мебели Иввекс мести своята дейност и производство в новата производствена база.

Първа копка Мебелен център

През 2007 г. е първа копка на Мебелен Център Иввекс, Стара Загора.

Ново технологично оборудване

Откриване на Мебелен център

На 06.10.2011 г. е официалното откриване на Мебелен Център Иввекс, Стара Загора.

Разширяване на предприятието

2014 г. – разширяване на предприятието

Технологични иновации

2018 г. – оборудване и пускане на специализирана група машини за производство на нова серия, висок клас матраци

Подобряване на енергийната ефективност в Мебели Иввекс

BG16RFOP002-6.002-0293 Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност по програма Иновации и конкурентоспособност.

На 20.11.2023 МЕБЕЛИ ИВВЕКС ООД сключи договор за безвъзмездно финансиране по процедура BG-RRP-3.006 „Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията“, финансирана по Национален план за възстановяване и устойчивост чрез Механизъм за възстановяване и устойчивост.
Стойността на проекта е 568 800 лв, от които 284 400 лв финансиране от ЕС чрез МВУ.
Срокът за приключване на дейностите по проекта е 20.05.2025г
Кризисните моменти на високи цени на енергията без алтернатива, която да осигурява покриване на по-голям процент от потребностите на предприятието, доведоха до невъзможност за оптимално планиране на дейността и липса на гъвкавост по отношение на ценообразуването. Разширяваме производствения капацитет непрекъснато поради увеличаващото се търсене на продуктите ни, като в същото време търсим начини за намаляване влиянието в цената на енергийния компонент за единица продукт.
Големите колебания в цените на енергията в последните години се отразиха неблагоприятно на планирането и имаха значително влияние върху решенията ни за нови инвестиции. По тази причина, като част от стратегията си за развитие, добавихме цел за постигане на максимална енергийна независимост и вече изпълнихме част от инвестицията. За осигуряване на максимален ефект, системата ще има и вариант за съхранение на произведената и неизползвана в дадения момент енергия, което ще се осигури чрез батериен комплекс.
По проекта ще бъдат инсталирани 199,65 kW фотоволтаична централа и 204,8 kW система за съхранение (батерия), чрез които ще се осигурят средно 60-70% от необходимата ни електрическа енергия, като заедно със съществуващата вече централа, ще осигурим енергийна независимост за около 100% от потреблението. Централата ще бъде монтирана върху покрива на собствената ни производствена сграда.
В резултат на изпълнението на проекта ще се подобрят значително конкурентоспособността и гъвкавостта ни.
Инвестицията няма отрицателно влияние върху околната среда и е в съответствие с принципите за ненавреждане.
Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – NextGenerationEU. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от МЕБЕЛИ ИВВЕКС ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и на СНД.

КЛИЕНТИТЕ НИ СПОДЕЛЯТ